Articol de:

"Stiu de ce faci asta!"


Descopera de ce faci ceea ce faci, chiar daca uneori nu poti opri comportamentul si apoi regreti

 • Ce ai zice daca ti-as spune ca inteleg de ce faci ceea ce faci?
 • De ce ai un anumit comportament, poate chiar daunator (pentru tine si ceilalti) si pe care totusi continui sa il repeti? Un comportament daunator pe care poate nici tu nu il intelegi. O faci pentru a fi mai fericit/a! (sau pentru a scapa de suferinta)

  Cel putin asta crezi! Tot ceea ce facem este pentru a ne satisface cele 7 Nevoi. Suntem fericiti atunci cand avem aceste Nevoi satisfacute. Sunt doar 7. Si tot ceea ce faci, constient sau inconstient, este pentru a-ti acoperi una sau mai multe nevoi care sunt in deficit.

  De unde stiu? Pentru ca aceste nevoi umane le avem cu totii, indiferent de nationalitate, sex sau religie. Aceasta clasificare are la baza ierarhia lui Maslow a nevoilor (imbunatatita de Tony Robbins), pe care am impartit-o in nevoile Ego-ului si nevoile Sufletului.
 • Nevoile Ego-ului :1.Siguranta 2.Varietate 3.Importanta 4.Conexiune si Iubire
 • Nevoile Sufletului: 5.Crestere 6.Contributie 7.Bliss!

  Cu totii avem aceste nevoi, insa ceea ce difera de la individ la individ este ordinea, prioritatea, importanta pe care o acordam diferitelor nevoi si, mai ales, modalitatea prin care le satisfacem.Cineva isi poate satisface nevoia de importanta prin furie si violenta, altcineva prin a ajuta pe altii.
 • Le discutam in detaliu in BLISS!- Secretul Pierdut al Fericirii Tale!, insa ceea ce as vrea sa retii este ca le putem satisface fie intr-un mod Constructiv si sustenabil, fie intr-unul Distructiv si pe termen scurt.

  De exemplu: Nevoia de siguranta o poti satisface prin sport, aducand astfel siguranta in corpul tau , sau o poti satisface prin a fuma sau manca in exces, lucruri care te relaxeaza, te fac sa respiri mai profund, sa te calmezi. Intrebarea nu este daca iti satisfaci nevoile, ci cum o faci! Pentru ca le vei satisface.

  Subconstientul tau va gasi o modalitate de a le satisface. Insa atunci cand le satisfaci inconstient, sau din REACTIE, o faci probabil pe termen scurt si intr-un mod daunator pe termen lung pentru tine (si/sau ceilalti).

  De exemplu, cea mai adictiva activitate stii care este? Nu, nu este alcoolul sau fumatul! Este gandirea excesiva! Acest gen de gandire ne duce automat in probleme si ingrijorare.Ingrijorarea iti satisface nevoia de siguranta, pentru ca te tii cu indarjire si crezi ca esti in control (dar este doar o falsa perceptiva). Iti satisface si nevoia de importanta – “Uite cate probleme am eu!” si nevoia de conexiune, mai ales cand te plangi si altii te compatimesc.

  Orice activitate care satisface minim 3 nevoi devine o adictie! Este fabulos cand incepi sa intelegi cum te autosabotezi! Este primul pas catre libertate!

  In modul cu gestionezi acest model sta Fericirea sau Nefericirea ta. Si cat de sustenabila este, sau este doar pe moment!

  Insa nu este chiar atat de simplu. Sunt, de fapt, 5 piloni ai Fericirii si 5 Fundamente, pe care daca le integrezi in viata ta, vei putea experimenta un nivel de Fericire la care, poate, nici nu credeai ca ai acces.


  Unul dintre Pilonii fericirii este Progresul catre un Scop Nobil. Nu atingerea lui! Scopul unui obiectiv nu este sa il obtii (pentru ca nu asta te va face fericit, ba dimpotriva te va dezamagi), ci cine devii in acest drum.Un al doilea pilon important al Fericirii este Ajutorul dat celorlalti.

  Nu poti fi fericit de unul singur, daca incerci sa obtii fericirea pentru tine. Numai o cantitate limitata o poti experimenta asa. Cand in schimb impartasesti cu ceilalti si mai ales ii faci pe altii fericiti, expandezi dincolo de limitarea ego-ului si iti hranesti sufletul.


  Insa nu poti integra acesti piloni fara sa ai Fundamentele fericirii, pentru ca Secretul Pierdut al Fericirii este unul contraintuitiv si este total diferit de ce ne invata societatea.Si mai ales avem nevoie de cele 5 Ajutoare pentru a face aceasta transformare, pentru ca una e sa intelegem intelectual, alta este sa o aducem in fiecare celula a corpului si mintii noastre.

  Sper ca a fost util pentru tine acest articol si daca rezonezi cu mesajul lui, vrem sa iti oferim un CADOU!

  CARTEA "BLISS- Secretul Pierdut al Fericirii Tale!

  Probabil iti va “zdruncina” un pic ceea ce credeai despre Evolutia ta, insa poate ai nevoie de asta!:)

"BLISS!"

Descarca aceasta Carte GRATUITA

si ReDescopera Secretul Pierdut al Fericirii Tale

Descarca Cartea Gratuit >>

Acesta este un Proiect al

Asociatiei Young Professionals Club

Scopul YPC este sa contribuie la dezvoltarea personala si spirituala a membrilor, sa acorde sprijin in atingerea obiectivelor personale, fiind un grup suport, facilitand schimbul de informatii si resurse de cea mai buna calitate.


Ne dorim sa realizam o schimbare in societatea romaneasca in mentalitatea, modelele pe care aceasta le promoveaza si implicarea in proiecte cu impact social.


Consideram ca punctul de plecare in aceasta schimbare trebuie sa fie la nivel de individ.


VIZIUNEA NOASTRA ESTE CA PRIN ACTIVITATILE INTREPRINSE SA CONTRIBUIM LA DEZVOLTAREA PERSONALA SI CRESTEREA SPIRITUALA A MEMBRILOR.

×

×